InDustReality.lv

Forum

Lai piedalītos formuma sarakstē ir jābūt reģistrētam lietotājam: REĢISTRĒTIES vai AUTORIZĒTIES

This forum requires Javascript to be enabled for posting content
Current User: Guest
Search 
Search Forums:

JAKAS

UserPost

11:18 am
December 18, 2008

Miezis

digers

posts 63

1

Šajā topikā viss par jakām – plānām, biezām; tādām, kas nelaiž ūdeni, vēju u.t.t.

11:34 am
December 18, 2008

Miezis

digers

posts 63

2

Nesen biju ieskrēji veikalā VIRSOTNE Cēsu ielā un parunājos ar īpašnieci par dažādiem apģērbiem u.t.t. Kā jau Reinis rakstīja GORETEX ir tehnoloģija. Tas nav pats par sevi apģērbs. Goretex ir materiāls, kuru uzliekot uz cita materiāla tiek iegūts efekts, kad mitrums teorētiski netiek iekšā. Līdzīgas tehnoloģijas nu jau ir vairākas, piemēram, DERMIZAX, ENTRANT, EVENTUS u.c.,  un ražotāju starpā notiek milzīgas cīņas par ietekmi. Bet kā jau tas nereti ir, pirmais vienmēr ilgstoši saglabā līdera pozīcijas, lai arī tehnoloģiski iespējams tas jau sen vair nav pirmajā vietā. Profesionālu piedzīvojumu mīļotāju vidū esmu dzirdējis dažādas atsauksmes – daži ļoti glorificē GORETEX, citi savukārt ļoti nogāna. Man pašam šķiet, ka vēl nav iegūti īsti ticami rezultāti, ka citi materiāli būtu labāki u.t.t. Interesanti, ka jaunās GORETEX jakas ļoti atšķiras no tām, kas bija pirms 3-4 gadiem. Tās ir ļoti plānas, nereti tām vispār nav siltinājuma. Bet tās arī ir ļoti dārgas – ap 300 LVL.

Tas, kas mani pārsteidza un reāli nedaudz nošokēja pozitīvā ziņā ir dažādas citas kosmiskās jakas, piemēram, Rain Stopper – nenormāli plāna un viegla jaka, kura principā atgrūž ūdeni, bet tai pat laikā elpo.  Šīs jakas gan vizuāli, gan svara ziņā, gan domājams arī ērtuma ziņā ''ieliek'' GORETEX jakām. Nu vismaz Latvijas apstākļos noteikti. Skriešanai tādas būtu ideāli, jo cik gan bieži mums var uznākt tādi nenormāli nokrišņi i lietus, sniega un ledus veidā, kad tā GORETEX jaka būtu vajadzīga. EH, būtu tik piķis…

Man personīgi nesen sanāca smieklīga situācija. Jaka, ko visu laiku biju uztvēris kā parastu jaku ar kuru vazāties apkārt un darīt lauku darbus, izrādās ir GORETEX jaka :) Tā nu es nokaunējos un turpmāk to turēšu godā, jo tā man ir vienīgā GORETEX. Tā gan ir nedaudz dīvaina, jo vairāk atgādina siltinātu sporta jaku.

8:11 am
December 19, 2008

RAGE

Moderator

posts 202

3

GORETEX ir dārgas kā dadža slienas, varbūt ir kāda alternatīva, kas spēj dot līdzīgu performanci ar mazāk izmaksām?

Dzīve ir skaista!!!

Reply to Topic: JAKAS

NOTE: New Posts are subject to administrator approval before being displayed

Guest Name (Required):

Guest EMail (Required):

Guest URL (required)

Math Required!
What is the sum of: 7 + 2        (Required)

Topic Reply:

About the InDustReality.lv forum

Currently Online:

5 Guests

Maximum Online: 40

Forums:

Groups: 3

Forums: 5

Topics: 7

Members:

There are 626 members

There are 1 guests

Pastnieks has made 122 posts

Top Posters:

RAGE – 202

Miezis – 63

Jupcis – 39

PapusKnee – 30

Eriksonz – 14

Administrator: Pastnieks | Moderators: RAGE, Jaka, PapusKnee

© Simple:Press Forum – Version 3.1.1 (Build 336)